Wat kan uw medisch pedicure voor u betekenen:

 

- Knippen van de nagels

- Verzorging van de nagels en nagelomgeving

- Verwijderen van overtollig eelt

- Verwijderen van verschillende soorten likdoorns

- Behandelen van kloven en eeltranden

- Behandelen van mycose nagels ( kalk nagels )

- Ingroeiende nagels

 

Een medische pedicure is breed opgeleid om gewone voeten en voeten, die gespecialiseerde zorg nodig hebben ( de risicovoeten ), te behandelen en om adviezen over voetverzorging en over passende schoenen te geven. In mijn medische praktijk staat mijn cliënt centraal en wil ik bij voetklachten graag samen met u naar een oplossing toewerken. Zo nodig doen we dat in overleg met huisarts en/of podotherapeut. Bij reumatische aandoeningen of diabetes heeft u soms recht op een vergoeding bij de zorgverzekeraar.

 

- Risicovoeten, waaronder niet alleen de diabetische voet en reumatische voet, maar ook de oudere voet, verwaarloosde  en spastische voet.

- Het screenen van risico voeten, hierbij wordt gekeken naar het gevoel in de voeten, de doorbloeding, de gewrichtsbeweegelijkheid, drukpunten op de voeten en de pasvorm van de schoenen.

- Anti-druk technieken, hierbij worden drukpunten tijdelijk drukvrij gelegd d.m.v. vilt

- Orthesetechniek, drukplekken worden definitief vrij gelegd door een op maat gemaakte silicone orthese

- Nagelreparatie, bij een kapotte of stootnagel wordt een dun laagje gel of acryl aangebracht zodat de nagel kan uitgroeien

- Nagelbeugeltechniek, wordt toegepast bij ingroeiende nagels. Door de beugel worden de nagelhoeken omhoog getild vanuit de nagelwal zodat de nagel op een normale manier uit kan groeien.

 

De behandeling vindt plaats met een zogenoemde "nattechniek" om zo hygiënisch mogelijk te werken. Dat is een freestechniek waarbij gedemineraliseerd water wordt gebruikt. Een groot voordeel hiervan is dat u als klant geen pijn voelt tijdens het frezen, tevens slaat het stof dat vrijkomt direct neer zodat dit nauwelijks in de lucht terecht komt.

 

Voorlichting

 

Daarnaast kan een pedicure u onder andere voorlichten over:

- Stand afwijking van de voet

- Schoenen

- Het gebruik van hulpmiddelen aan voet en of schoen

- En heeft een adviserende taak bij doorverwijzing naar huisarts, specialist of podotherapeut